בלוג

שוק מחנה יהודה. סיור קולינרי

שוק מחנה יהודה-יש משהו לאכול?

ירושלם היא עיר מיוחדת במינה,עיר קדושה לבני כל אחת משלוש הדתות,יהודים,נוצרים ומוסלמים,עיר עתיקה עם היסטוריה מרתקת והווה לא פחות מרשיםירושלים מושכת אליה מאות אלפי תיירים בשנה,מכל רחבי העולם כמו גם ישראלים המגיעים כדי לספוג מן האווירה,לטייל בסמטאות העיר העתיקה,לבקר בכותל,במוזיאונים ובשלל אטרקציות נוספות שיש בעירשוק מחנה יהודה הוא אחד המקומות האותנטיים ביותר שניתן לדמיין,מדובר באחד השווקים המוכרים והוותיקים ביותר בארץ ובין שלל הדוכנים בהם מוכרים הכל מכל יש גם לא מעט בתי אוכל,קטנים וגדוליםבשוק מחנה יהודה תמצאו זה לצד זה אוכל ישראלי,מזרחי ומערבי,מטבח ערבי,אוכל רחוב,מסעדות ידועות(המפורסמת שבהן,זו של השף אסף גרניט ושותפו השף אורי נבון,אף נושאת את שם השוק עצמו מסעדת "מחניודה"), דוכני אוכל שאך זה עתה הוקמו,מעדניות,מאפיות,מסעדות בשרים,מסעדות חלביותקרפריותדוכני מיץ ועוד ועוד.
אז אם אתם מתכננים חופשה וכבר התחלתם לבחור בין בתי מלון בירושלים
הנה סקירה קולינרית של מה שיש לשוק מחנה יהודה להציע.

מנות שבכל מלון בוטיק בירושלים היו גאים להגיש

כיאה למקום אוטנטיבשוק מחנה יהודה תוכלו לשלם מחירים עממיים עבור מנות באיכות שאינה נופלת מזו של מנות במלונות יוקרה בירושליםכך למשל במסעדה הטורקית עזורהשקיימת כבר למעלה משישים שנה,תוכלו להינות מתבשילי בישול איטי על אש גלויהמאכל טורקי מומלץ במיוחד נקרא אלנזקקציצות בקר בתבשיל חצילים,קישואים ובצלעוד מנה מפורסמת היא זנב שור,שימו לב שאת המעדן הזה מגישים במסעדת עזורה רק בימי שלישי.

המסעדה הגרוזינית חצ'אפוריה מוכיחה שובמלונות בירושליםהם לא בהכרח איפה שתמצאו את המסעדות הטובות ביותרבית אוכל מטופח מאוד בו מוגשים מאפים גרוזינים ממולאים גבינה מלוחה ומנות אחרות שחייבים לטעום לפחות פעם בחיים כמו אצ'ארולימאפה בצק ממולא גבינה גרוזינית,וביצת עין,מערבבים את החלמון,הגבינה והחמאה,קורעים מן הבצק וטובלים.

גבינות,אתרוגים ומאפים

שוק מחנה יהודה הוא כנראה המקום היחיד בעולם בו תמצאו זה לצד זה מעדניית גבינות מדהימה(שהתחילה דרכה כבשריה דווקא),מאפיות קלאסיותמאפיות המתמחות בתחום מסוים (קוגל למשל), קרפריה בה מכינים קרפים מלוחים או מתוקים לפי מה שאתם מבקשים שיהיה בהם ודוכני מיצים,ביניהם זה של איש האתרוגים, "עוזי-אל"שמבטיח שמיץ אתרוגים הוא סגולה לפוריות,לידה קלה,טיפוח עור הפנים והתמודדות עם מגוון אתגרים בריאותיים,הכל לפי רפואת הרמב"ם.

מעדניית באשר החלה דרכה כשיפודיה אבל כשבני המשפחה החליטו להרחיב את העסק ייעץ להם רב אליו פנו להפנות עורף לבשר ולצאת לדרך חדשה
,על טהרת מוצרי החלבכיום למעדניית בשאר כמה סניפים ברחבי הארץ בהם נמכרות למעלה מחמש מאות גבינות שונות שהם מביאים במיוחד בשבילנו מכל קצוות העולם,כולן,כמובן,כשרות.

אם בחרתם מלון בוטיק בירושלים
,עובדי המלון וודאי ישמחו להמליץ לכם על מאפייה קרובה שידועה כאיכותית במיוחדמאפיית האחים חבה היא הגדולה ביותר בשוק מחנה יהודה,כאן תמצאו את כל מגוון המאפים שאתם מכירים וגם כמה שאין בשום מקום אחראם כבר נכנסתם למאפיה טובה בירושלים,אל תוותרו על בייגל ירושלמי,אין כמו בייגל ירושלמי מתקתק ומכוסה סומסום שיצא לא מזמן מן התנורעוד מאפיה מומלצת בשוק מחנה יהודה היא "מרציפן"שם מככבים דווקא הרוגלעך.

אמפנדסבריסקטחומוס מסבחהמלבי ועוד

 אורחי מלונות יוקרה בירושלים,אלה הגדולים או כל מלון בוטיק בירושלים,עשויים להעדיף את בית האוכל המשובח שפועל במלון עצמואין ספק,מלונות בירושלים בהם יש מסעדה מקפידים להגיש מנות משובחות,אבל אין כמו גיחה לשוק מחנה יהודה כדי לגווןבמהלך ביקור בן כמה שעות בשוק תוכלו לסעוד בחומוסיה מעולה,דוגמת זו הנקראת"ארבעס",שם מגישים מסחבה עם פטריות ולימון כבוש שהוא תאווה לחיךבחומוסית ערבאס יש גם מלבי אותו הם מכנים "מלבי חשמל"עם סירופ וורדים שמכינים במקוםבמסעדה הקטנה "ארגנטואמפנדס בשוק"מגישים אמפנדס שנאפים בתנור פחמים וכך נוסף להם טעם מעושןיש אמפנדס במילויים מיוחדים שלא תמצאו בשום מקום אחר,טלה,תמרים ובוטנים למשלניכר היטב שבעל המקום יודע להתאים את המאכל הדרום אמריקני לטעמים החביבים עלינו הישראליםחוץ מאפנדס אפשר להזמין אסאדו שהיו גאים להגיש בכל מסעדת בשר דרום אמריקנית.


בתי מלון בירושלים ידועים ביחס החם ממנו נהנים האורחים
,סיור קולינרי בשוק מחנה יהודה ישלים היטב את החוויה ויהפוך את החופשה שלכם בירושלים לבלתי נשכחת.

דברו איתנו:

לתיאום פגישות לאירועים ולהזמנת קבוצות, נא לפנות לעדי דסקל, מנהלת הקבלה.

adi@hotelalegra.co.il